• arrangement
  • Fermenteringskurs
    Andreas Dønåsen & Nicoline Stang
    fredag, 27. oktober, 15.00-18.00

Velkommen til basic kurs i fermentering på Kunsthall Trondheim! Lær deg kunsten å fermentere grønnsaker med Andreas Dønåsen aka Paleoterapeuten og Nicoline Stang.

Kunsthall Trondheim får besøk av Andreas Dønåsen og Nicoline Stang for å holde en helt unik utgave av fermenteringskurset. Kurset er avholdt i forbindelse med Et Nytt Vi, en av Kunsthallens aktuelle utstillinger. Levende bakterier er mer enn mat og helse, de kan også brukes i kunstprosjekt!

Fermentering er en eldgammel konserveringstradisjon som betyr å «legge forholdene til rette». En mikrobiologisk nedbryting av maten/drikke fører til at næringsstoffene blir lettere tilgjengelig og spennende smaker kommer frem. Maten styrker fordøyelsen og tilfører tarmen gode bakterier. Nyere forskning viser at tarmfloraen har en vesentlig betydning for vår fysiske og mentale helse. En god tarmflora er derfor helt avgjørende for å holde seg frisk og samtidig føle seg bra.


Del 1 (Teori);

Fermentering – for opplevelse, helse og miljø

Hvorfor fermentere?

Hvilke fordeler har fermentert mat?

Hva kan fermenteres?

Hvordan gjør man det?

 

Del 2 (Praktisk):
Deltakerne lager sin egen versjon av sauerkraut, kimchi og andre fermenterte grønnsaker.

Deltakerne tar med det de lager hjem.

Grønnsaker og krydderier er inkludert i kursavgift.

Utstyr som deltakerne tar med selv:
– Skjærebrett
– Kjøkkenbolle
– God kniv
– Rivjern
– Rotskreller
– 2 norgesglass/glass med stor åpning (ca 0,4L)

Pris: 650,- pp.
Antall plasser: 20
Betaling med kort, kontant eller vips.
Det krever ingen spesiell forkunnskap eller erfaring for å bli med.

Påmelding: Send «navn + fermentering + Kunsthallen» til post@paleoterapeuten.no
NB! Bindende påmelding

 

Andreas Dønåsen arbeider som fysioterapeut og kostholdsrådgiver med holistisk tilnærming, og tilbyr gjennom firmaet Paleoterapeuten AS behandling for både akutte og sammensatte plager hvor målet er vedvarende bedring. Dønåsen er ivrig innen økologisk dyrking og permakultur, og tilegner seg også mat gjennom sanking, jakt og fiske. Dønåsen har selv hatt en ’helse-transformasjon’ og ønsker derfor å inspirere andre til en friskere livsstil.

Nicoline Stang har lang erfaring med tradisjonskost, spesielt fermentering av mat og drikke. Stang er en ivrig sanker av ville vekster gjennom alle sesonger, og er spesielt opptatt av tradisjonell foredling av mat som våre forfedre utviklet og hvordan de tok vare på innhøstingene. Stang har tilbrakt mye tid på sæter og jobbet som budeie hvor hun laget meieriprodukter på tradisjonelt vis, og hun studerer nå sjølberging på Fosen og målet hennes er å lære alt hun trenger for å være sjølberget på Den Gamle Måten.