arrangement

Konsert med Architek Percussion
Onsdag, 18. september

Architek Percussion – Project Object på kunsthallen!

Kunsthall Trondheim ønsker velkommen til konsert med den kanadiske perkusjonskvartetten Architek Percussion, som kommer til Trondheim som en del av sin skandinaviaturné, i tillegg til å besøke Ultimafestivalen i Oslo og Fylkingen i Stockholm. Etter konserten vil det være en artist talk, der musikerne vil snakke om det å samarbeide med komponister som arbeider med ny teknologi som komposisjonsverktøy.

Kvartetten er basert i Montreal, og har spesialisert seg på eksperimentell, minimalistisk, interdisiplinær, crossover og elektroakustisk kammermusikk og er hyppige bestillere av verk yngre komponister.

Gjennom verkene til James O’Callaghan (Canada), Fredrik Gran (Sverige) og Gyrid Nordal Kaldestad (Norge), vil utøverne spille på husholdningsapparater, hverdagsgjenstander og spesiallagde objekter. Lyden av de ulike objektene blir bearbeidet elektronisk. Utøverne fjerner seg fra kammermusikerrollen, og leker seg med nye måter å formidle på for å fengsle publikum. Tilbakemeldingene etter konserten de hadde i Montreal i april med dette prosjektet var strålende.

PROGRAM
James O’Callaghan, One and Four Chairs (2019)
Gyrid Nordal Kaldestad, Storytable (2016)
Fredrik Gran, Deployment Roll (2019)
James O’Callaghan, Spinefold; Opinions (2014)
Fredrik Gran, Vox Terminus (2015)
Gyrid Nordal Kaldestad, Whispers and Strokes (2019)

Arrangementet er et samarbeid mellom nyMusikk Trondheim, Kunsthall Trondheim og NTNU ARTEC. Konserten og prosjektet er støttet av Canada Council for the Arts, Conseil des arts et des lettres du Québec, Konstnärsnämnden, Föreningen Svenska Tonsättare, Norsk Komponistforening og Norsk Kulturråd.

Billettpris: Ordinær (150) / Student/medlem (100)