Tidligere arrangement

Konsert: Christin Olderstad kvartett
tirsdag, 27. februar

Kunsthall Trondheim er stolte av å presentere konsert med Christin Olderstad kvartett.

Christin Olderstad kvartett består av fire sterke stemmer i jazz og impromiljøene i Norge og Danmark. De kjennetegnes ved sin høye output og energi, mye humør og personlighet, og performative opptredener. Det er rått, utadvendt, og til tider kanskje litt kleint. Christin Olderstad kvartett streber etter å lage noe ærlig og selvbiografisk, og å være uavhengig av sjangerestetiske kategorier. Det handler om frihet, ærlighet, og å gi faen.

Billetter:
Ordinær 100,-
Student 50,-

Velkommen!

Erik Kimestad Pedersen (trompet) er basert i københavn, men aktiv i jazz og impromiljøene i både Danmark, Norge og Sverige. Pedersen har tidligere vært med i band som Horse orchestra, Kresten osgood kvintet, Membram og Hästi, hvor han stadig viser hvorfor han er den mest ettertraktede trompetisten som har kommet ut av Københavns jazzmiljø den siste tiden.

Simon Albertsen (trommer) er frilans trommeslager basert i København og Oslo. I 2015 ble han utnevnt til NTNU ambassadør som medlem av Espen Berg trio, etter deres kritikerroste debutplate «Mønster». Bandet blir fremover lansert i Frankrike, Benelux og Japan med tilhørende turneer. I 2016 var han å høre på plater med Operasjon Hegge, Wako, Adeln og Espen Berg trio. Han roses for sin dynamiske, følsomme og responsive musikalitet, og smittsomme energi og nærvær.

Christian Meaas Svendsen (bass) har gjort seg bemerket i band som Duplex, hans eget hjertebarn Nakama samt JazzIntro-vinneren Mopti. Som sidemann spiller han blant med den japanske pianisten Ayumi Tanaka og Per Oddvar Johansen i Ayumi Tanaka trio, i Momentum med Jørgen Mathisen og Andreas Wildhagen, i samtidsmusikkensemblet Aksiom og 11-mannsmonsteret Large Unit ledet av Paal Nilsse-Love. Han skriver og komponerer mye, og driver sitt eget plateselskap «Nakama Records». Han karakteriseres som søkende, utfordrende og innovativ, og jobber mot å bli en særegen musiker, og en brobygger mellom den klassiske, kontemporære, den frie og den rytmiske musikktradisjonen.

Martin Myhre Olsen (alt/sopransax) er Saksofonist og komponist fra Leirsund, Akershus – og er landets kanskje største stjerneskudd på Altsax for tiden. Han ble kåret til «Årets unge jazzmusiker» i 2016 med Megalodon Collective, som var spellemannsnominert i 2015, reiste på norgesturné med Trondheim Jazzorkester og Come Shine høsten 2015, og spilte på selveste Chick Coreas fødselsdagsfest på Blue Note i New york, der også med TJO. Olsen har sitt eget ensemble, «MMO-ensemble». Her med prosjektene «Lonely Creatures», sluppet på Øra fonogram mars 2016, og «Western Mystery»; musikk skrevet til dikt av Emily Dickinson.