Tidligere arrangement

Grafill Trøndelag
Foredrag: Feministiske strategier i grafisk design
mandag, 20. mars

Grafill Trøndelag inviterer til en forelesning om grafisk design og hvilken rolle feminisme i dag spiller i faget. Med Kristina Ketola Bore ser vi nærmere på noen perspektivene ved dette både ved hjelp av kontemporære og nærhistoriske eksempler.

Hvordan har tilnærmingen til form i grafisk design endret seg innenfor en feministisk ramme? Hvilke metoder bruker en grafisk designer som jobber med feminisme og hvordan aktiveres perspektiver som interseksjonalitet og normkritikk innenfor faget? Og hva menes det egentlig når det er snakk om feminisme i grafisk design?

Forelesningen er ment som en introduksjon til tankegods i kontemporær grafisk design, og det er gratis inngang.


Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1 300 fagutøvere og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og digital design.

Kristina Ketola Bore (f. 1986) er en designkritiker, redaktør og underviser basert i Oslo. Hun har en master i Design Writing Criticism fra London College of Communication og har bidratt til tidsskrifter som Domus, Dagens Næringsliv, Arkitektur N, Arkitektnytt og Tecknaren på emnene kunst, arkitektur og design. Hennes arbeid utforsker de performative aspektene ved kritikk, spørsmål rundt sosiale strukturer innenfor og utenfor designfeltet, i tillegg til deltagelse og hvilke roller interseksjonalitet og feminismer spiller i designfeltet. Utover sin praksis som skribent og kritiker er hun også fagredaktør for tidsskriftet Periskop.

Kristina underviser jevnlig i design som kritisk praksis, er emneansvarlig for grafisk design-historie og teori ved Kunsthøgskolen i Oslo, samt gjesteforeleser og ekstern sensor ved the Estonian Academy of the Arts.