Tidligere arrangement

Diskusjonskveld:
Fritenkning og mangfold i skolen
onsdag, 10. januar

I anledning presentasjonen av verkene Frihet forutsetter at noen er fri (2011) og Møbler er ikke bare møbler (2017) av Ane Hjort Guttu, inviterer Kunsthall Trondheim til diskusjonskveld om fritenkning i skolen med Elise Farstad Djupedal og Stine H. Bang Svendsen.

Elise Farstad er universitetslektor ved Institutt for læreutdanning ved NTNU og medforfatter av rapporten ”De frafalne: Nedvurderingen av praktisk kunnskap i dagens skole” som bl.a fokuserer på behovet for økt mangfoldstenkning i norske skoler. Stine H. Bang Svendsen er førsteamanuensis i pedagogikk ved Institutt for lærerutdanning. Hennes forskningsfelt er kjønn, seksualitet og etnisitet som forskjell, i og utenfor skole og utdanning. Carl Martin Faurby (programkurator på Kunsthall Trondheim) er moderator.

Sammen vil de diskutere Ane Hjort Guttus verk Frihet forutsetter at noen er fri, og spørsmålene den tar opp i forbindelse med dagens skolesystem og generelt i nordisk kulturpolitikk.

Frihet forutsetter at noen er fri handler om en 8 år gammel gutt på en barneskole i Oslo. Filmen følger ham gjennom intervjuer og under timene på skolen, og ser på konflikten mellom hans sterke ønske om frihet og deltagelse, og skolens rammeverk.

Søndag 28. januar vil Ane Hjort Guttu presentere et større utvalg av sine arbeider på Nova kinosenter.

Bilder

Foto: Kunsthall Trondheim

Fra venstre: Programkurator Carl Martin Faurby, universitetslektor ved Institutt for læreutdanning Elise Farstad. Foto: Kunsthall Trondheim

Førsteamanuensis i pedagogikk Stine H. Bang Svendsen. Foto: Kunsthall Trondheim