Tidligere arrangement

Hjemmet i poesien

torsdag, 8. desember

Poesiens språk er nomadisk. Vi kan reise og gå oss ville, og når vi ikke føler oss hjemme noe sted kan vi likevel finne tilhørighet i poesien. «Hjemmet i poesien» er et poesi-arrangement som ser forbi landegrenser, og som heller fokuserer på poesiens allmenne språk. Poeter fra hele verden er invitert til å delta i samtale om poesi og tilhørighet, og til opplesning av egne tekster. 

Program

19 – 20.30: Opplesning og samtale med Biko Olwethu (xhosa), Gulabuddin Sukhanwar (darisk), Ashur Etwebi (arabisk), Marte Huke (norsk/bokmål), Asieh Amini (persisk), Haile Bizen (tigrinja) og Kaisa Aglen (norsk/nynorsk). Moderert av Adria Scharmen og Carl Martin Faurby.

20.30 – 22.30: Åpen mikrofon, moderert av Poesikveld Trondheims vert Olga Lehmann.

Arrangementet er inspirert av Claire Fontaines verk Foreigners Everywhere (Trondheim edition) (2016), som for tiden vises i kunsthallens hovedrom.  Arrangementet er gjort i samarbeid med Trondheim kommune, som er en friby og medlem av International Cities of Refugee Network project (ICORN). Samtalen vil foregå på engelsk, mens opplesningene vil foregå på sine respektive originalspråk. Fri inngang.