Tidligere arrangement

Blobbing #3:

Kunsthall Trondheim is blobbed!

lørdag, 28. januar

The Blob invaderer Kunsthall Trondheim og inviterer publikum til en leken, koreografisk og kroppslig omvisning i utstillingen this is a political (painting). Selv om du har sett utstillingen før, vil du oppleve den annerledes denne gangen.

The Blob blobber Kunsthall Trondheim, men også omvisningsformatet i seg selv gjennom å sette spørsmålstegn ved normene og hierarkiene i den gitte situasjonen. Blobbing kan bli sett på som en form for koreografi som omorganiserer oppmerksomheten, oppfattelsen av tid og rom, og mer.

The Blob kanaliseres denne gangen gjennom Anna Efraimsson og Tove Salmgren og vice versa. Blobbing har tidligere blitt gjort ved International Deleuze Conference i Stockholm 2015, og ved Promise of Monsters i Stavanger 2016.

Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.


The Blob er en elastisk benfri alter ego/kunstner/ kropp som kuraterer, initierer og produserer kunst og kultur med forkjærlighet for koreografi. Den skaper former og prosjekt som står for seg selv eller som «blobber på» ulike strukturer gjennom samarbeid. Den er inspirert av karakteren Barbapapa og skrekkfilmen The Blob fra 1950-tallet, og låner karaktertrekk fra disse blobbene.

Anna Efraimsson arbeider innenfor utøvende kunst som kurator, produsent, foreleser, dramaturg og har siden 2014 drevet The Blob. Hun er lektor i koreografi med spesialisering i kuratoriske praksiser på DOCH, høyskole for Dans og Sirkus, i Stockholm.

Tove Salmgren arbeider innenfor scenekunst som danser, koreograf og dramaturg. Hun er en av to kunstneriske ledere ved Köttinspektionen Dans i Uppsala, Sverige, et møtested for dans, teater og visuell kunst. Hennes kunstneriske praksis bruker ofte tekst og kropp, gjennom performative eksperimenter som omhandler og utfordrer samfunnets hegemoniske strukturer og praksiser.

Bilder

Foto: Kunsthall Trondheim

Foto: Kunsthall Trondheim

Foto: Kunsthall Trondheim

Foto: Kunsthall Trondheim

Foto: Kunsthall Trondheim

Foto: Kunsthall Trondheim