Tidligere arrangement

Kunsthallen Offline: Body vs. tech
Lørdag, 23. februar

Francine (was a machine) med Marte Aas er en av utstillingene som vises på Kunsthall Trondheim denne våren. Utstillingen berører blant annet forholdet mellom kropp og teknologi. I forbindelse med dette går kunsthallen «offline» lørdag 23. februar.

Dørene åpner kl. 18.30 og stenger kl. 23.00. Fri inngang.

___

Når var du offline sist? Hvem er vi uten teknologi?

Kunsthall Trondheim inviterer publikum til å legge vekk mobiltelefoner for å oppleve kunsten og lokalet på en helt ny, og mer tilstedeværende måte. Kvelden arrangeres med utgangspunkt i «offlinekulturen» – en kultur som kan tenkes som en opposisjon til den uoppmerksomme kunstopplevelsen der man aldri legger telefonen bort, og snarere «instagrammer» seg gjennom utstillingen.

PROGRAM

19.00 Tai Chi

Tai Chi-økt i utstillingsrommet. Ledes av Frode Strand Karlsen og Tina Maria Lambert, instruktører fra Trondheim Taiji Senter. Tai Chi er en kinesisk treningsform, som åpner opp for en kroppslig tilstedeværelse i rommet gjennom bevegelse. Kurset vil foregå på nybegynnernivået, og passer for alle som ønsker å delta.

20.00 Teseremoni – av Hannah Mjølsnes og Amalia Fonfara

Performativ teseremoni som tar utgangspunkt i et tidligere prosjekt, Plantesamtaler Kjørve, med kunstnerne Hannah Mjølsnes og Amalia Fonfara. Publikum inviteres til å sette seg ned og ta del i en sanselig erfaring med smaking av te brygget på den ville plantearten ‘Anthriscus sylvestris’, som på norsk gjerne omtales som hundekjeks eller pipekjeks. Teseremonien utføres i stillhet, med fragmenter av en poetisk dialog, som åpner opp for refleksjoner rundt rom, tid, kropp samt kroppens relasjon til andre arter som vi sameksisterer med.

20.45 Omvisning i Francine (was a machine)

Kveldens tematikk fortsetter gjennom selve kunstopplevelsen som oppstår i rommet ved at publikum tas med på en avslappet omvisning i Marte Aas’ utstilling med Katrine Elise Pedersen, assisterende kurator ved Kunsthall Trondheim. Hun vil presentere tre av verkene i utstillingen, hvor relasjonen mellom kropp og teknologi står sentralt.

Etter omvisningen får publikum anledning til å fritt gå i utstillingen.

NB. Tai Chi-timen og omvisningen i kunsthallen vil foregå på norsk. Arrangementet er alkoholfritt.