Tidligere arrangement

Screening og artist talk – Lise Autogena
Tirsdag, 11. desember

I forbindelse med gruppeutstillingen Strømmer av følelser, kropper av malm, ønsker Kunsthall Trondheim velkommen til screening av Kuannersuit; Kvanefjeld (2016) og artist talk med Lise Autogena.

18.30Kuannersuit; Kvanefjeld av Lise Autogena og John Portway (varighet: 27 min)
19.00 – Artist talk: Lise Autogena med Ulla Angkjær Jørgensen

Kuannersuit; Kvanefjeld – tittelen referer til navnet på et fjell på Grønland. Fjellet samler de forskjellige stemmene fra et land som er splittet på grunn av diskusjonen om uranutvinning. Kvanefjeldet er et av verdens rikeste steder på sjeldne jordmineralressurser, samt en verdens største forekomster av uran. Grønland har vært splittet i diskusjonen om uranutvinning siden 2013 – året da det nasjonale forbudet mot utvinning av uran ble fjernet. Den danske kunstneren Lise Autogena og den britiske kunstneren Joshua Portway tilbragte sommeren 2016 i det sydlige Grønland – der de snakket med lokale innbyggere: politikere, sauebønder, lærere og statlige representanter. Kunstnernes samtaler med menneskene i Narsaq avdekker spenningene og motsetningene i diskusjonen om uran burde eller ikke burde bli utvunnet fra fjellet.

Lise Autogena og Joshua Portway bor og arbeider i London. De har arbeidet sammen siden tidlig 90-tallet, og utviklet multimedia installasjoner, stedsspesifikke arbeider og performancer. I sin kunstneriske praksis har de hovedvekt på video, spesialbygde teknologier og storskala datavisualiseringer. Lise Autogena er professor i of Cross-Disciplinary Art at the Cultural, Communication and Computing Research Institute (C3RI) ved Sheffield Hallam University, UK.

Ulla Angkjær Jørgensen er førsteamanuensis i Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU. Hennes forskningsfelt og interesse orienterer seg for eksempel omkring samtidskunst, kjønn, performativitet og teknologi- og medieorienterte perspektiver på kunst.