Tidligere arrangement

Konsert
Muddersten på Kunsthall Trondheim
onsdag, 8. november

Velkommen til konsert med Muddersten på Kunsthall Trondheim!

«…et fascinerende og foruroligende lydbilde av mørke tubaklanger, dyster elektronikk og grøsningfremkallende støyelementer (…) noe deilig ukomfortabelt over å trekkes inn i en slik verden av knitring, hvesing og dype drønn…» – Jazznytt

Muddersten er en type sten som før har vært leire. Den ser ut som forstenet gjørme, og har ofte ulike sprekker i overflaten avhengig av omstendighetene den ble formet i. Frodig leire og fet jord, presset sammen, tørket og omsider transformert til sten. Likevel vil fortsatt blomster som trives i den golde jorden trenge seg gjennom steinsprekkene. Det handler om hydraulikk, det at væske nesten er umulig å komprimere. Planter suger til seg vann gjennom røttene og pumper det inn i sine voksende celler. Cellene består stort sett av cellulose som ikke gir etter for presset. Overflaten brister så snart presset nedenfra er sterkt nok. Titlene på denne platen er kanskje ikke så viktige; skyggesildre, kjempeløk, stjerneskjerm, blodstorkenebb, strid kråkefot, høstfloks, sibiriris. Når det kommer til stykket er ingenting fullt ut definert, og omstendighetene forblir utydelige. Leire, stein, vann, blomster, cellulose og fotosyntese. Det harde, det flytende, det konstante og det voksende. Likevel, den ubarmhjertige streben og det uttørkedes stillhet virker konstant tilstedeværende i denne prosessen. Bevegelse og friksjon, som villblomster som presser seg gjennom en nådeløs muddersten. Vann i kamp mot tørke.

Håvard Volden – elektrisk gitar og båndspillere (Jenny Hval, Moon Relay)
Henrik Olsson – objekter, friksjon og piezo (Skogen, Gul3)
Martin Taxt – mikrotonal tuba og elektronikk (Microtub, Verdensteatret)

Muddersten ble etablert som en trio i 2015, og utga sitt første album, Karpatklokke, på SOFA i januar 2017. Utgivelsen har blitt godt mottatt gjennom flere anmeldelser og artikler som trekker frem gruppens særegenheter.

Billetter kan kjøpes på Kunsthallen og koster 100,-, og 50,- for student.