Tidligere arrangement

Performance og fest

Timimie Märak

Politikk, poesi og punk 

torsdag, 9. februar

I forbindelse med TRÅANTE 2017 inviterer Kunsthall Trondheim til performance med Timimie Märak. Etterpå byr DJ Jackie opp til fest med supre beats.

20.00 – 21.00 Timimie Märak
21.00 – 24.00 DJ Jackie

Poet, urfolksfeminist, samisk queeraktivist under stadig utvikling. Som står i frontlinjen blant mange søsken for Europas urfolk. Gjennom samtale og forelesninger forklarer Timimie detaljert hvordan den normative makten forsømmer mennesker, med lyrikk og spoken word for å uttrykke sin egen og andres opplevelse, i det håp om å styrke og skape samhold i kampen. Ingen annen enn eieren av sin kropp skal få tolke den. Verdien av å skape trygge rom og sikkerhet der en person kan utvikle sin identitet uten å bli satt spørsmålstegn ved.

Performancen og festen er inkludert i inngangsbillett til kunsthallen (100,-/50,-), betales ved ankomst. Aldersgrense er 18 år. Velkommen!

Timimie Märak er oppvokst i Jokkmokk, og er svært engasjert i miljøvern, spesielt mot gruvedriftsskader på naturen. Timimie har vunnet mange poesislam-konkurranser, og har hatt topplasseringer i Svensk Mesterskap i Poetry Slam i flere år. Timimie  har tidligere vært aktiv i Giron Sámi Teáhter, Kiruna. I 2015 lagde SVT en dokumentarserie om Timimie, og hennes søster Maxida, som het Sápmi Sisters.

DJ Jackie, Stockholm. Har siden tidlig alder fokusert mest på RnB, Rap og Disco, og med tiden bygd en bro til mer elektroniske sjangre som UGS og House. I dag har Jackie ikke et nisje-fokus, og det trekkes en rød tråd til mange stiler. Fokus ligger på selve stedet, og på hvem som er er der. Å være med på festen er det viktigste. Foruten det å være solo-DJ, har Jackie vært med på å starte opp klubber gjennom årene. I dag er han med å drive UK-nisje Knight Life. Samt Cuntdown, en plattform med fokus på Ballrom/vouging scenen i Sverige.

TRÅANTE 2017 er en storstilt markering av 100 års kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold for det samiske folket. Det er en nasjonal begivenhet som i februar 2017 skal feires på ulike måter i Trondheim, Sapmi og Norge forøvrig.

Bilder

Foto: Amalia Fonfara/Kunsthall Trondheim

Foto: Amalia Fonfara/Kunsthall Trondheim

Foto: Amalia Fonfara/Kunsthall Trondheim

Foto: Amalia Fonfara/Kunsthall Trondheim

Foto: Amalia Fonfara/Kunsthall Trondheim

Foto: Amalia Fonfara/Kunsthall Trondheim