Tidligere arrangement

The Trondheim Concertos
Sigurd Imsen & Trondheim Symfoniorkester TSO Tidlig
Onsdag, 3. oktober

Kunsthall Trondheim har gleden av å ønske velkommen til konsert med Trondheim Symfoniorkesters eget barokkensemble TSO Tidlig, under ledelse av Sigurd Imsen.

Denne kvelden byr på musikalsk utforskning av trøndersk kulturhistorie og klassisk musikk – en unik mulighet til å oppleve underbelyst, trøndersk kulturhistorie i en samtidskunstutstilling.

I manuskriptsamlingen til NTNU har det blitt funnet 25 fiolinkonserter fra 1710-1770, hvorav flere er av ukjente eller anonyme komponister, men også håndskrevne manuskripter av bl.a. Vivaldi. Disse konsertene kommer fra en tid da Trondheim hadde økonomiske oppgangstider, hvor en viktig faktor til dette var Røros kobberverks glansperiode. Sigurd Imsen, fiolinist i Trondheim Symfoniorkester, har forsket på disse manuskripter i et forsøk på å skape mer kunnskap om den klassiske musikkens tidligste historie i Norge.

Konserten er en del av et større formidlingsprogram om utvinningens historie på Kunsthall Trondheim høsten 2018, og er i samarbeid med Kunnskapsbyen, NTNU. Dette er en del programmet til Strømmer av følelser, kropper av malm – kunsthallens gruppeutstilling om gruvedrift og utvinning, som tar opp sentrale spørsmål om sammenhengen mellom utvinningsindustrier og kultur, og plasserer det i en samtidskontekst.

Billetter: 200/ 150,- (student). Se link under ‘ekstra materiell’.