Kunsthall Trondheim
Tidligere arrangement
Samtale
18:00

MASKING panelsamtale og filmvisning - av ungdom for ungdom

Kunsthall Trondheim og Transcultural Art Production inviterer til en kveld for og av ungdom på Kunsthall Trondheim!

Arrangementet innledes med en fersk og spennende panelsamtale, hvor unge minoriteter reflekterer rundt egen identitet og dens tilstedeværelse i samfunnet.
Et gratis og lærerikt arrangement som tar inspirasjon fra Frida Orupabos nyeste utstilling “How did you feel when you come out of the wilderness”

MASKING er et event av og for kulturinteressert ungdom som gir mulighet til å snakke åpent om identitet , tilhørighet, kroppslig eierskap og begrepet "masking". Gjennom samtalen kan vi lære av hverandre.

Samtalen starter 18.30 og det vil bli servert snacks gjennom hele arrangementet. Det vil også bli mulighet til å stille spørsmål etter samtalen. Kvelden avsluttes med en filmvisning!

Kvelden ledes av Konferansierer Margit Adde (f.2004) og Håkon Wærnes Øfsti (f.2003) og samtalen modereres av Lila Musiol Clark (f.1999)

Praktisk info:
Dørene åpner: 18.00
Panelsamtalen starter: 18.30
den trønderske rapperen H0gan spiller
Filmvisning: Dreaming Rivers (1988, 30 minutter, engelsk) by Martina Judah Attile

Velkommen!

Paneldeltakere:

Estela Andreetta (f.2000) kom til Hommelvik da hun var 5 år gammel, og har opprinnelse fra Brazil. Hun er ellers oppvokst i Trondheim og studerer nå til å bli bioingeniør på NTNU. Hun har lenge vært aktiv i Trondheims unge musikkkultur og sier at musikk alltid har vært en del av livet hennes. Estela har alltid følt at “musikk er, av natur noe politisk”. Deltagelse og verv i flere ikke politiske og politiske organisasjoner, interesse for låtskriving og en oppvekst fylt med diskriminering er ting som kan definere hvem hun er.

Brahim Helland (f.2004) er 17 år og går på Thora Storm VGS i midtbyen, hvor han nylig vant “Ta ordet konkurransen” med talen sin om den moderne pride feiringen. Han beskriver seg selv som samfunnsengasjert og er veldig opptatt av de voksende problemene i samfunnet.

Julia Ngambe (f.2000) kom til Norge fra Zambia i 2007, men har opprinnelse i Kongo. Hun omtaler seg selv som opphengt i kunst og rettferdighet, og ble som fjortenåring seriøst politisk aktiv. For tiden er hun bosatt i Trondheim.

Filmen:
Dreaming Rivers, er skrevet og regissert av Judah Martina Attile fra Sankofa Film & Video Collective. I denne bittersøte kortfilmen får Mrs. T, en karibisk kvinne på dødsleie, besøk av sine tre barn, to døtre og en sønn. Sammen deler de den den komplekse intimiteten ved transnasjonal tilhørighet, hukommelse og opplevelser.

Nøkkel til byen er et prosjekt initiert av TrAP som tilbyr ungdom erfaring og kjennskap til lokalt kulturliv fra innsiden.