I anledning våre to aktuelle soloutstillinger med Panteha Abareshi og Sissel Blystad inviterer vi deg torsdag 11. mai kl. 19.00 til å bli med i et dypdykk i forholdet mellom helse, omgivelser og livserfaringer når programkurator Carl Martin Rosenkilde Faurby møter lege og professor Linn Okkenhaug Getz!
Samtalen vil dreie rundt normalitetsbegrep, det funksjonsfriske blikket og fellesskap, og Okkenhaug Getz vil dele sin ideologi for at helsetjenesten skal etterstrebe å se hele mennesket.
Tanken om en helhetlig vurdering av mennesket tar utgangspunkt i den bio-psyko-sosiale modell, som utgjør en motsats til en helsetjeneste som kun interesserer seg for fragmenter ved mennesket. Visjonen bak bio-psyko-sosial-tekning er å ta høyde for en helhetlig forståelse av vår helse, hvor helse og sykdom henger sammen med våre biologiske forutsetninger, livserfaringer, miljøet vi lever i og våre sosiale relasjoner.
Getz arbeid søker å forstå hvordan levd liv påvirker den enkeltes helse, med utgangspunkt i at våre opplevelser i livet kan påvirke vårt biologiske potensial: Krenkende opplevelser kan skade vårt biologiske potensial, og på den andre siden kan å bli møtt med anerkjennelse og respekt styrke vårt biologiske potensial.
Velkommen til en spennende samtale om sammenhengen mellom helse og livserfaringer, som vi lover også kommer til å angå deg < 3
__
BIO
Linn Okkenhaug Getz
Linn Okkenhaug Getz er lege og professor ved Allmennmedisinsk forskningsenhet, Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. Hun er nestleder med ansvar for ISMs undervisning ved medisinstudiet ved NTNU, og leder av Allmennmedisinsk forskningsenhet ved ISM, NTNU. Hun har mottatt priser som Marie Spångbergs pris for beste artikkel med kvinnelig, norsk lege som førsteforfatter (2006); Nordic General Practice Research Prize (2011). Nordisk Forskningspris i allmennmedisin (The Nordic General Practice research Prize), (2011); Nidarosprisen 2019 for "fremragende innsats for utviklingen av faget, særlig når det gjelder utdanning, informasjon og fagutvikling innen allmennmedisinen" (2019).
Utdanning og klinisk erfaring
Preklinikk UiO, Cand med Univ i Trondheim 1989. Ett semesters studier i tropemedisin ved Faculte Xavier Bichat i Paris 1987. PhD NTNU 2006. Professor ved NTNU fra 2012. Turnus Harstad/Senja 1990-1991. Kommunelege i Karlsøy 1991-2 og Surnadal 1992-5. Bosatt Island 1996-2013. Arbeidet der tre år som avdelingslege i psykiatri ved Landspitali og 11 år som bedriftslege, parallellt med forskning i norsk allmennmedisin. Gift med og samarbeider faglig med professor emeritus i allmennmedisin Island/NTNU Johann Ag Sigurdsson.
Carl Martin Rosenkilde Faurby
Carl Martin Rosenkilde Faurby har arbeidet med samtidskunst som kurator, skribent og leder gjennom de siste 15 år med særlig fokus på å utfordre institusjonelle tankesett, samarbeider på tvers av fagområder og sosial rettferdighet. Han har utgangspunkt i et økologisk tankesett hvor kunst inngår i en økologi av sosiale praksiser som danner rammen for å skape mer bærekraftige fellesskap. Faurby er dypt opptatt av psykisk helse og utbrenthet i kultursektoren.
Faurby er Kunsthall Trondheims programkurator. Han er styremedlem i Balansekunst - Nasjonal forening for likestilling, Dansit koreografisk senter og leder for Trondheim kommunes atelierutvalg m.m. og sitter dessuten i en rekke internasjonale juryer.