Tidligere arrangement

Book release: Ane Hjort Guttu og Rike Frank
tirsdag, 8. mai

Jeg vil avslutte med å minne om at det ikke er jeg som har skrevet denne teksten. Jeg selv er derfor på en måte skjult bak ordene, og man får egentlig ikke vite noe om meg gjennom å høre på det jeg sier. Hun som skrev teksten, prøvde å tenke ut hvordan en som ser ut som meg, hadde kunnet ordlegge seg. Men hun kjenner meg ikke og kommer nok aldri til å bli kjent med meg. Hvis jeg hadde skrevet teksten selv, ville det blitt en helt annen tekst. Men sangen jeg spilte, var valgt av meg, (sier navnet sitt).

(Utdrag fra Script for the Short Film ‘Own Words’, 2012)

I forbindelse med den pågående presentasjonen av Adelita Husni-Beys filminstallasjon The Reading, inviterer Kunsthall Trondheim til boklansering med Ane Hjort Guttu og Rike Frank. Sammenflettet med felleslesing av hennes tekster, byr denne kvelden på moderert samtale om Ane Hjort Guttus tekster, hvordan de forholder seg til radikal pedagogikk og bokens produksjon.

Tekster, samtaler, manus er den første samlede presentasjonen av Ane Hjort Guttus tekst-arbeider. Tekstene er skrevet mellom 2003 og 2018 og spenner fra filmmanus, offentlige uttalelser, poetisk kortprosa og refleksjoner rundt kunstnerrolen til essays om kunst for barn og om forbindelsen mellom lys og rikdom.

Publikasjonen er redigert av Rike Frank, designed av HIT og publisert av Torpedo Press, Sternberg Press og Kunsthøgskolen i Oslo. Arrangementet er gratis, og vil bli holdt på engelsk.


Ane Hjort Guttu (f. 1971) er kunstner og filmskaper basert i Oslo. Hun arbeider innenfor en rekke medier, men har de siste årene konsentrert seg om film og videoarbeider som spenner fra undersøkende dokumentar til poetisk fiksjon. Tilbakevendende tema i hennes arbeid er forholdet mellom frihet og makt, økonomi og det offentlige rom, sosial endring og muligheten for handling. Guttu er også en aktiv skribent og kurator samt professor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Rike Frank er kurator og skribent basert i Berlin og Oslo. Hun var førsteamanuensis i utstillingsstudier ved Kunstakademiet i Oslo 2014-18.