Kommende arrangement

Byvandring: Trondheims kobberhistorie med Terje Bratberg
Lørdag, 22. september, 13.00

Bli med på en litt annerledes historisk byvandring i Trondheims gater, der Terje Bratberg gir innblikk og viser vei inn i kobberverkene og gruvedriftens Trondheim på 1700-tallet.

Varighet: 1 time
Åpent for alle

–––

«Et vandrende leksikon over byens kulturhistorie og prominenser gjennom tidene. Det er en teoretisk mulighet for at det finnes en brustein eller to som ennå ikke er blitt betrådt av Terje Bratbergs sko under hans mange guidede byvandringer for Trondheims befolkning. Men mange er det neppe.»
– Hilde Øst Moe, Adressa 2015

–––

Dagens reiserute:
Thomas Angells Hus, Kjøpmannsgata, Bispegata, Munkegata, Trondheim katedralskole (Harsdorffbygningen).

–––

I en årrekke har historiker og forfatter Terje Bratberg (f. 1955) guidet trondhjemmere og turister i Trondheims sentrumsgater. Med øye for detaljer og et hjertelig engasjement for byen har han gitt sine tilhørere ny kunnskap om Trondheims nære og fjerne fortid. Han er forfatter av Trondheim byleksikon, og har utgitt en rekke bøker, artikler og arbeider om historiske temaer – blant annet innen byhistorie, heraldikk, gårds- og slektshistorie. Terje Bratberg er konservator ved Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum.

–––

Byvandringen en del av et større formidlingsprogram om utvinningens historie på Kunsthall Trondheim høsten 2018. Dette er en del programmet til gruppeutstillingen Strømmer av følelser, kropper av malm. Utstillingen omhandler gruvedrift og utvinning, og anvender Trondheims historie med kobberutvinning som utgangspunkt. Den tar opp sentrale spørsmål om sammenhengen mellom utvinningsindustrier og kultur, og plasserer det i en samtidskontekst.