Tidligere arrangement

BLOCKADIA TIEFSEE*
Collaborative arts series #2
Program, 16.–19. september

Prof. Susanne M. Winterling og Kunsthall Trondheim ønsker varmt velkommen til en uke fylt med spennende kunstarrangementer; filmvisning av En dag i Noah Piugattuks liv (One day in the life of Piugattuk) av Isuma, presentasjon av Seeds Saving Ecology, og kunstnersamtaler med Sissel M. Bergh og Solveig Lønseth.

PROGRAM
– Mandag, 16. september, fra 18.30
ISUMA, filmvisning
One Day in the Life of Noah Piugattuk (2019)
I FNs internasjonale år for urfolksspråk ser kunstnergruppen og produksjonsselskapet Isuma på tvangsflytting av familier fra et inuittisk synspunkt. Filmen var Canadas bidrag til Veneziabiennalen i 2019 og dette er første gang Canada var representert av medlemmer fra Inuit-befolkningen. Filmvisningen skjer i samarbeid med Bastard 2019. Lengde: 112 min.

–Tirsdag, 17. september, fra 14.00
SEEDS SAVING ECOLOGY, Presentasjon
Innblikk i frøsamling i norske økosystemer

–Onsdag, 18. september, fra 14.00 
SISSEL M. BERGH, Kunstnersamtale
Kunstnersamtale om Sissel M. Berghs praksis fra fagforening til utstilling på GIBCA – Gøteborgs internasjonale kunstbiennale, som kan sees på GIBCA nå.

–Torsdag, 19. september, fra 14.00
SOLVEIG LØNSETH, Kunstnersamtale & ekskursjon til øya Garten i Ørland, for besøk i kunstnerens studio
Solveig Lønseth introduserer sin praksis, med særlig fokus på sitt arbeid med lys og havet, så vel som lokal flora og fauna. Etter kunstnersamtalen arrangeres en ekskursjon til stedet som er utgangspunkt for hennes arbeider.

«Verket responderer rommet med utgangspunkt i kilden til naturlig lys: vinduet. Formalt fremstår verket som et strukket vindusbeslag, montert i øvre del av vinduskarmen, derfra strekker det seg inn i rommet med en tvist inn mot veggen. Verket har samme mål som den indre vinduskarmen er dyp, og i er utført i samme materiale som vindusbeslagene på fasaden, alusink. Verket har en sterk prosessuell karakter og henspiller på klassiske fotografiprosesser, til eksponeringstider og fremkallingsbad.”

Info om ekskursjonen: Huset ligger på øya Garten. Øya har vært knyttet til fastlandet med en liten bro siden 1948. Det går hurtigbåt fra Trondheim til Brekstad, og lokalbuss fra Brekstad til Garten. Trykk her her for link til destinasjonen.

KUNSTNERBIOER
Sissel M. Bergh (f. 1974) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, og University of Technology – Fine Art Department, Durban, Sør-Afrika. Hun har bodd og arbeidet i Lusaka, Zambia, hvor hun var med på å starte Munadi Art Studio. Hun er bosatt i Trondheim, og mottok i 2015 et 5-årig arbeidsstipend fra Kulturrådet. For tiden arbeider hun med utviklingen av en serie eksperimentelle korte dokumentarer: knowhowknow med støtte fra MidtNorsk Filmsenter, samt et bokprosjekt Ajmodh ajtodh – som samler spor etter samisk kultur langs Møre- og Trøndelagskysten. (Nordland).

Solveig Lønseth
(f. 1986, Inderøy) bor og arbeider i Oslo og Trondheim. Hun har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo (2015). Hun mottok Fotokunstprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) i 2018. Lønseth har kommende soloutstillinger ved Kunstnerforbundet og Levanger Kunstforening i 2020.