Tidligere arrangement

Kulturnatt 2019:
Pablo DeSoto – Resist as Forest
Fredag, 13. september

KULTURNATT 2019
“Resist as Forest:
Cartography, Tech, and the Arts for New Forms of Planetary Caring”
Foredrag av Pablo DeSoto
Gratis inngang

Introduksjon av Hanna Musiol (NTNU ARTEC & NTNU EnvHum) og Julia Leyda (IKM/HF, NTNU Env Hum)

____ 

“For å kunne motstå må vi bli skog – og motstå som skog. En skog som vet at den bærer på ruiner, som bærer med seg både det som er og det som ikke lenger er. Det virker som det er denne politisk-affektive følelsen vi må forme for å kunne gi mening til handlingen vår.”
Eliane Brum, Rainforest Journalism Fund meeting, Manaus, Brazil (12/7/2019).

Når Amazonas konverterte til den sentrale slagmarken for de planetariske kampene, hvilke institusjonelle og affektive samfunn kan utgjøre som former for motstand mot de nye utvinningsregimene? Hvordan tilpasse vennskapspolitikken i møte med volden i disse regimene? Hvordan kan den norske støtten til Amazon Fund bli omformulert som en respons til Jair Bolsonaro? Hvordan kan de samme europeiske landene ytterligere dekolonisere sin politikk? Hvordan kan kunst, radikale kartografier og teknologien bli grunnleggende verktøy for flere allianser for planeten?

Pablo DeSoto, PhD: DeSoto er 2019 NTNU ARTEC Artist in Residence og gjesteprofessor ved det Føderale Universitet i Paraíba, Brazil. Han er en prisvinnende eksperimentell arkitekt, multidisiplinær kunstner, radikal kartograf, stipendiat og pedagog med en ikonoklastisk erfaring på tvers av geografiske og disiplinære grenser.

Foredraget er organisert i samarbeid med NTNU ARTEC og Pia Arkes retrospektive utstilling Wonderland på Kunsthall Trondheim.