Tidligere arrangement

My Margaret Cavendish: or, Notes Towards a Mind-Body Reconciliation
Siri Hustvedt
Fredag, 7. juni

Romanen The Blazing World (utgitt på norsk som ”Den flammende verden”), fra 2014, av den prisvinnende forfatteren Siri Hustvedt er inspirert av en av de tidligste eksemplene på science fiction: Margaret Cavendishs utopiske romanse The Blazing World fra 1666. Hustvedt har skrevet mye om forfattere og tenkere, og fordypet seg i spørsmål knyttet til hvordan vitenskapen har oppdelt mellom sjel og kropp gjennom historien. Mange av disse tankene er samlet i hennes essays i Kvinne ser på menn som ser på kvinner fra 2016.


Kl. 16.30 – 19.00

Keynote Speaker: Siri Hustvedt

*Med kort introduksjon av Lisa Walters, Liverpool Hope, UK

 

Siri Hustvedts sjette roman The Blazing World var nominert til den prestisjefylte Man Booker-prisen og vant the Los Angeles Book Prize for Fiction i 2014. I 2012 ble Hustvedt tildelt the International Gabarron Prize for Thought and Humanities. Hustvedt har en Ph.D. i litteratur fra Columbia University. Hennes arbeider er oversatt til over tredve språk.

Margaret Cavendish (1623-1673) var en poet, filosof, forfatter av romantiske prosa, essayist og dramatiker som publiserte under sitt eget navn i en tid da de fleste kvinner publiserte anonymt. Hennes arbeider adresserer en rekke emner, inkludert kjønn, maktstrukturer, etikette, vitenskapelige metoder og filosofi. Hun er bemerkelsesverdig i å ha publisert rikelig i naturfilosofi og tidlig moderne vitenskap.

Foredraget er i forbindelse med the International Margaret Cavendish Society Conference, som dette året finnet sted i Trondheim, 6.-9. juni. The International Margaret Cavendish Society ble lansert som en internasjonal non-profitt organisasjon på Cavendish-konferansen i Oxford (UK) i juni 1997, og ble etablert for å tilrettelegge til for kommunikasjon mellom forskere over hele verden for å øke bevisstheten om Margaret Cavendish og hennes arbeider.

Arrangementet foregår på engelsk. Det er gratis adgang, men på grunn av begrenset kapasitet må billetter skaffes. Se til høyre her under Ekstra materiell.