Tidligere arrangement

Lansering av KUNSTforum
Tirsdag, 5. mars

Velkommen til lanseringen av den nye KUNSTforum 1/2019, for første gang i Trondheim.

Forfriskninger, bladet til slippfestpris, og samtale med gjesteredaktør Maria Veie Sandvik.

___

Før jul ble det annonsert at Maria Veie Sandvik var invitert som gjesteredaktør for KF 1 / 2019.

Denne gangen ønsket KUNSTforum å rette fokus mot Berlin, en utfordring Sandvik tok på strak arm. Med «Nordens Berlin» som tema kan det leses om islandske expats, eksplosiv scenekunst, historiske Berlin-bohemer, nattklubben Berghain og en rekke kunstnere med base i Berlin – fra Dagny Juels brente kunstnerskap til Lars Ramberg, som kjøpte en del av Berlinmuren for å plassere den foran Gråmølna. Fellesnevner for samtlige saker kan oppsummeres med komponisten Wagners ideal om «gesamtkunstwerk».

– Målet har vært å portrettere Europas kreative Klondyke. Berlin er et sted som kunstnere fra hele verden har søkt mot det siste tiåret, og jeg har spurt nitten av de om hvorfor de valgte denne byen. Jeg trodde kanskje det var andre kunstnere som inspirerte folk til å dra, men de fleste forteller om et behov for å kunne puste friere, og være et sted hvor man ikke må forsvare sin praksis som kunstner, sier Maria Veie Sandvik.

– For meg, som hjemvendt trønder etter sju år i Berlin og tjue i Oslo, er det ekstra stas at lanseringen av Kunstforum for første gang vil skje i min nye hjemby, Trondheim!