Tidligere arrangement

Sommerens barneworkshop: Bekymringsdukker
Lørdag, 27. juli

Bli med på en fantasifull opplevelse av kunsthallens sommerutstilling, og lag små kropper med billedkunstner og formidler Veslemøy Lilleengen!

Kunstnerne i sommerutstillingen bearbeider og tematiserer, på mange ulike måter, kropp og dens forhold til verden og våre nære omgivelser. En av disse kunstnerne, svensk-rumenske Éva Mag, stiller spørsmål om hva det vil si å være kropp, å være et menneske, om omsorg og om fellesskap, gjennom å lage kropper av leire og tekstil.

Som Éva Mag skal vi i sommerens barneworkshop lage små kropper som vi skal ta vare på. Om vi tar vare på dem, tar de da vare på oss? Barneworkshopen ønsker å vise at omsorg er en gjensidig beskyttelse.

Workshopen henter inspirasjon fra Muñeca quitapena – bekymringsdukker eller worry dolls. Dette er små, tradisjonelle guatemalske dukker, laget av pinner og stoffrester. Med hensikt å lindre barns natteangst, har disse dukkene sin opprinnelse i den tradisjonelle Mayalegenden om prinsessen Ixmucane. Ixmucane fikk i gave fra solen, som hun var datter til, at hun kunne kurere alle menneskers bekymringer. Dukkene, som representerer Mayaprinsessen og hennes visdom, brukes som drømmefangere og amuletter. Etter at man har fortalt den hva man har på hjertet, skal dukkene legges under hodeputen.

Alle er varmt velkomne! Fri entré.