Kunsthall Trondheim
Tidligere arrangement
14:30–16:00

Nature Walk #2: Livssykluser i nærmiljøet – på Ladestien langs Pilegrimsveien

Solveig Bergenes akvarellmaleri Untitled (2020) er et av verkene som kan oppleves i utstillingen Who Wants to Live Forever? på Kunsthall Trondheim. Bildet viser en detalj av verket. Courtesy kunstneren. Foto: Daniel Vincent Hansen

I regi av Kunsthall Trondheims utstilling Who Wants to Live Forever?, som vises 17. september–15. november, inviterer kunsthallen til en annerledes formidlingsopplevelse gjennom gåturer i to ulike naturlandskap i Trondheims nærmiljø. Turen blir guidet av en forsker sammen med en av kunsthallens formidlere. Ved å forholde oss til sykliske prosesser i økosystemene i våre nærområder, vil vi se på hvordan vi kan tilnærme oss utstillingens temaer om tid og udødelighet, som både noe konkret materielt og mer metafysisk og abstrakt.

––

Vi møtes i Rotvollfjæra og går langs Ladestien med blikk på Trondheimsfjorden mot Fagerheim gjennom et stort spekter av ulike naturområder som mange bruker daglig eller ukentlig. Denne strekningen er også den siste etappen på pilegrimsveien mot Nidarosdomen som går langs fjorden.

På denne spaserturen skal vi utforske hva vi opplever når vi er i naturen og hvilken nytte disse opplevelser gir oss. Hvilken pris setter vi på naturområder i nærmiljøet vårt som vi kan bruke i vårt daglige liv, og hvor godt kjenner vi disse egentlig? På veien skal vi reflektere rundt temaet natur, liv, død og udødelighet med hjelp av funn fra samfunnsfaglig naturforskning, lokalhistorie, egne sanseøvelser og litteratur.

8. november, kl. 14.-15.30
13. november, kl. 14.30-16.00
Oppmøte i Rotvollfjæra

Turen er også egnet for familier med større barn og for barnevogn/rullestolbruker.
Lengde: ca. 2,6 km

Naturvandringene er gratis, men krever påmelding via Hoopla. Om det regner mye denne dagen vil naturvandringen bli utsatt.

Støttet av Fritt Ord og Kulturrådet.

––––

Berit Köhler er forsker i Norsk Institutt for Naturforskning (NINA). Hun har en mastergrad i sosiologi og en PhD i samfunnsgeografi. Köhler jobber med spørsmål om forholdet mellom mennesker og natur. I sin doktorgrad i Sveits har hun sett på økologisk restaurering av elver, befolkningens holdninger til slike forandringer i elverommene og hvordan folk kan bli involvert i restaureringsprosjekter på en best mulig måte. Köhler forsker generelt på temaer som hvilken nytte vi får ut av naturen, hvilke kvaliteter vi ønsker at naturområder skal ha, og hvordan disse kan sammenlignes med de kvalitetene som økologene tenker er relevante.