Kunsthall Trondheim
Tidligere utstilling

Sverre Bjertnæs
Avstand

Sverre Bjertnæs: Kyss 1 (2020-2021), detalj. Olje på lerret, 180 x 120 cm. Privat eie. Foto: Øystein Thorvaldsen

I Sverre Bjertnæs' første store soloutstilling i hjembyen Trondheim, på over et tiår, utforskes begrepet som vi alle har fått et nytt forhold til under pandemien. I utstillingen Avstand aktiverer Bjertnæs både betrakterens følelsesliv og intellekt til å forholde seg på en ny måte til det vi har opplevd det siste året.

Avstand er et helt sentralt element i Bjertnæs' nye malerier. Utstillingen tar for seg den nye avstanden som pandemien har skapt mellom våre kropper, og til oss selv. Avstand presenterer en serie nyproduserte malerier, som i størrelse varierer fra det intime til det overveldende. I tillegg til dette er en organisk formet treskulptur plassert som et midtpunkt i utstillingsrommet.

Flere av maleriene viser blant annet mennesker i tett omfavnelse og ensomme, hvilende hoder. Kunstnerens maleriske prosess i de nye arbeidene har vært umiddelbar og intuitiv, til forskjell fra Bjertnæs' tidligere arbeider som har vært preget av motiver fra aktuelle samfunnsdiskusjoner eller langsiktige portrettprosjekter.

––––

Takk til:

Morten Abel, Sumaya Jirde Ali, Marcus Bøhn (Forlaget Uten Tittel), Magnus Børmark, Thomas Dybdahl, Sissel Gran, Svein Roar Grande, Hanna Maria Grønneberg, Knut Ljøgodt, Finn Skårderud, Alexander Schweizer, Carl Frode Tiller og Ellen Andrea Wang.

Kunsthall Trondheim ønsker å rette en særlig takk til Sverre Bjertnæs.