Kunsthall Trondheim
Tidligere utstilling

Hong-Kai Wang
The Broken Orchestra Live in Trondheim

Utøvere: Audun Eriksen (diverse instrument), Kyrre Låstad (perkusjon), Mette Henriette Rølvåg (sax), Bergmund Skaslien (bratsj) og Petter Vågan (gitar).

Kunstneren Hong-Kai Wang jobber hovedsakelig med lyd. Hennes kunstneriske virke inneholder prosesser som involverer produksjon og fremføring av lyd, politiske og sosiale kontekster, og ikke minst hvordan lytting er organisert. I flere av hennes stykker har hun tatt i bruk kollektive prosesser, diskusjoner og workshops.

Den 9. oktober presenterer Hong-Kai Wang The Broken Orchestra Live in Trondheim, en performance som finner sted på Dokkhuset. Basert på et lydopptak fra kunstnerens barndom, hvor hun sammen med sin bror fremfører Bachs Ave Maria, inviterer hun Trondheimsbaserte profesjonelle musikere til et samarbeid. Performancen kommer ikke til å bli innøvd eller planlagt på forhånd, og musikerne står fritt til å påvirke fremførelsen gjennom improvisasjon. Performancen/fremførelsen vil bli basert på deltakernes felles diskusjon og fortolkning, noe som er et tilbakevendende trekk av Wangs arbeider.

Etter performancen blir det en artist talk i form av en samtale mellom Hong-Kai Wang og kurator Helena Holmberg. Arrangementet er et samarbeid med Kunstakademiet i Trondheim.

Hong-Kai Wang er basert i Wien. Hun har stilt ut i en rekke land. Hennes verk Music While We Work er for tiden presentert på MoMA, New York. Nylige prosjekt inkluderer What’s the Musical Consequence of Change? på Arnold Schoenberg Center, Wien.