Tidligere arrangement

Winter is coming
Lørdag, 9. november 2019

Varmt velkommen til en kveld med performancer og fest på Kunsthall Trondheim og Lokal Bar – Scene – Klubb, lørdag, 9. november 2019, 19.30.

Winter is coming. Den isblå himmelen og den første bakkefrosten får oss til å føle på starten av en snøkledd sesong. En ny fase finner også sin begynnelse på Kunsthall Trondheim, med at Stefanie Hessler nylig tiltrådte stillingen som direktør ved kunsthallen. Bli med på en fortryllende aften med performancer og DJ-sett som vil riste bort vår lengsel for sommer – et dypdykk inn i den nye sesongen. Denne spesielle kvelden er et ritual dedikert vinteren og feiring av de gode ting i vente!

For første gang samarbeider Kunsthall Trondheim og Lokal Bar – Scene – Klubb om å presentere samtids-performancekunstneren fra Oslo Alice Slyngstad, anerkjente Paris-baserte sanger og performer Regina Demina, Trondheimbaserte DJ Erik Skantze og som et høydepunkt på Lokal Klubb senere på kvelden blir det fest med den ettertraktede produsenten og DJ Baba Stiltz (XL Recordings).

I sine performancer kombinerer Alice Slyngstad kostymer, koreografi og vokal, for å utforske spenninger og identitet. Spontane inngrep og målbevisste feilstavinger inngår i Slyngstads verk, og tilfører humoristiske, storslagne gester til monumentale eller offentlige kontekster. Ved å fremkalle nervøsitet og refleksjon ved pinlige øyeblikk, forhandler Slyngstad spenningen mellom utøvere og publikum så vel med rommet. I verket Magic Towel, som fremføres denne kvelden, gir presset i det å observere etter hvert rom for frigjøring av spenning.

Regina Demina er en sjangeroverskridende visuell kunstner, performer, modell og sanger.  Med minneverdige sceneshow som er alt fra teater, en internettindusert bevissthetsstrøm og dansefest på en gang, glir hun inn og ut av en myriade av alteregoer. Regina Demina lanserte sin første EP med tittelen L’été meurtrier (En dødelig sommer) på Kwaidan Records, og ble invitert til en 1 måneds residency ved Palais de Tokyo i Paris. På Kunsthall Trondheim vever hun sammen en verden fylt av makabre fortellinger, illusorisk skjønnhet og atmosfærisk energi brutt av elektroakustisk og eksperimentelle elektroniske rytmer.

Erik Skantze er et spennende tilskudd til den norske scenen for space disco, med sine vekslende rytmer, frivole melodier og minimalistiske motiv. Han har produsert en rekke remikser for blant annet Atella og Skatebård, siden hans første sang Stargaze (2014), utgitt av Full Pupp, mottok applauderende presseomtale. Dessuten har Skantze bidratt med en tydelig og leken vri til den norske undergrunns-sjangeren space disco, gjennom sin oppfølgingssingel Danserytme (2018).

Baba Stiltz (XL Recordings) er en produsent fra Stockholm som utfordrer kategorisering. De siste årene har han produsert høyst særegen dansemusikk, gjennomsyret av pop-smurte melodier og en forestilling om ungdommelig overflod. Hans produksjon kan klassifiseres som house musikk, med et spenn fra reflekterende og noe melankolske spor til disco-inspirerte hits. Imidlertid glir han inn i lavtempo-elektro pop, og har jevnlig produsert rytmer for den svenske rapperen Yung Lean. Baba Stiltz har spilt på klubber og festivaler i hele verden, fra Fabric til Berghain.

_____

19.30 Kunsthall Trondheim åpner dørene
20.00 Performance av Alice Slyngstad
20.45 Performance av Regina Demina
21.30 DJ Erik Skantze
23.00 Kvelden fortsetter på Lokal Klubb med Baba Stiltz (XL Recordings)

Billettpris (inkluderer inngang til Kunsthall Trondheim og Lokal Klubb): 180 NOK ordinær, 150 NOK studenter og kunstnere. Se billettlink til høyre.

Som en del av samarbeidet, serverer Lokal Bar forfriskninger et utvalg av deres cocktails på Kunsthall Trondheim.