Kunsthall Trondheim
Tidligere arrangement
Performance
16:00–18:00

Night of Living Stories

Narrating Sustainability (NTNU) og Kunsthall Trondheim er glade for å invitere deg til en ettermiddag med økologisk historiefortelling og lytting ledet av to kostarikanske billedkunstnere, filmskapere og medskapere av Wimblu, en transmediaplattform for økologisk historiefortelling, Alessandra Baltodano Estrada & Carolina Bello May.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Alle mennesker og språk er velkomne.

Om arrangementet: Å fortelle og lytte til historier har på et eller annet tidspunkt vært en fellesaktivitet i alle kulturer. I En ettermiddag med levende historier åpner Wimblu et trygt kollektivt rom for å oppleve historiefortelling sammen og utforske det emosjonelle, eksistensielle og åndelige forholdet til jordens mangfoldige økologier gjennom direkte fortelling av sakprosastier. Kunsthall-sesjonen vil inkludere direkte historiefortelling på engelsk og spansk viet økologisk gjensidig avhengighet, flerspesie-samfunn og våre relasjoner til de mer-enn-menneskelige verdener, samt medfølgende audiovisuelle projeksjoner. Disse transmediahistoriene vil forhåpentligvis gi oss en mulighet til å pause, knytte bånd til ulike følelser og fornemmelser, og forestille oss andre verdener og relasjoner. Wimblu vil avslutte arrangementet med en samtalesirkel som engasjerer publikum.

Om Wimblu: Wimblu er et kreativt dokumentarstudio og digitalt magasin basert i Costa Rica som er dedikert til å produsere og publisere sakprosastier som gjenoppretter vår følelse av tilhørighet og tilknytning til jorden. Wimblu tilbyr også rom for dialog og læring hvor historier skaper samtaler om vårt forhold til jorden. Til dags dato har Wimblu organisert mer enn 85 opplevelser hvor mer enn 1 750 mennesker fra 14 land har deltatt. Disse arrangementene skaper rom for refleksjon og tilknytning, og oppmuntrer deltakerne til å utforske ulike perspektiver, fordype sin forståelse av økologiske og kulturelle spørsmål, og kultivere en filosofi for å helbrede vårt hellige forhold til jorden.

Om tilretteleggerne:

Alessandra Baltodano Estrada: Dokumentarfotograf/filmskaper og antropolog fra Costa Rica. Gjennom kreativ sakprosa utforsker og forteller hun historier på krysspunktene mellom økologi, kultur og spiritualitet. Hun er interessert i å utvikle former for historiefortelling som anerkjenner jordens animasjon, kontinuitetene mellom våre indre og ytre verdener, og de komplekse krysspunktene - økologiske, sosiale, politiske, emosjonelle, åndelige - som former hvert landskap. Prosjektene hennes er inspirert av og informert av miljøhumanistiske fag, økofeminisme og åndelig økologi. Hun har en M.A. i antropologi og dokumentarfilm fra Tallinn Universitet, samt B.A.-grader i kommunikasjonsstudier (Universitetet i Costa Rica) og fotografi (Veritas Universitet).

Carolina Bello May: Multimediekunstner fra Costa Rica hvis arbeid utforsker relasjonene som veves mellom temaer som økologi, kjønn, filosofi og spiritualitet, mens hun søker å eksperimentere med ulike former for historiefortelling. Hun har arbeidet som manusforfatter, produsent og art director for mediekanaler i Costa Rica. Hennes fotografiske arbeid har blitt utstilt i ulike gallerier og museer, som: Fototeca Nacional del INAH (MEX), Museo Archivo de la Fotografía (MEX) og Museo de Arte y Diseño Contemporáneo (CRC). Hun har en grad i fotografi fra Universidad Veritas (Costa Rica) og et diplom i økologisk etikk, bærekraft og miljøpedagogikk fra UPV og UAM (Spania).

En ettermiddag med levende historier er medorganisert av Hanna Musiol (ISL/HF) Ysabel Muñoz (ISL/HF), Gulabuddin Sukhanwar (LT) og Agata Maria Kochaniewicz (SU), og Wimblu, med støtte fra Narrating Sustainability og Just Pedagogies-prosjektene ved NTNU og Kunsthall Trondheim.