Kunsthall Trondheim
Tidligere arrangement

Welcome to The Secretome (Trondheim)

Rural Alchemy Workshop (R.A.W.) og Laboratory for Aesthetics and Ecology inviterer deg til å bli med å delta i en radikal utvidelse av gjestfrihet mot noen av våre eldste, mest essensielle og minst verdsatte venner: urgamle mikrobielle allierte som lever blant oss.

De er nødvendige, men usynlige – som regel ikke satt pris på, men heller forhatt. Dette er en stedsspesifikk, performativ workshop der et begrenset antall deltakere får muligheten til å fordype seg i og utforske både huslige og ville omgivelser i et mikrobiom i Trondheim. Med en broket forsamling av små skapninger (bakterier, planter og utallige andre organismer) skal vi utforske både fantasifulle og praktiske måter å ønske mikrober og andre usynlige gjester som finnes i, blant og overalt rundt oss, velkommen på. De finnes i kroppene våre, hjemmene våre og kromosomene våre. Faktisk kan det være slik at vi er mer avhengige av disse små, usynlige allierte enn vi har kunnet forestille oss.

Siden våre usynlige allierte arbeider «bak kulissene» for å opprettholde alle slags biomer, er det på høy tid at vi blir bedre kjent med disse hemmelige samarbeidspartnerne våre. Med et snev av forlegenhet (siden det tross alt er ti mikrober for hver celle i menneskekroppen) skal vi samles i et støvete, skittent og mikrobebefengt landskap for å hylle våre felles historier og fremme nåværende og fremtidig velferd for våre ørsmå, usynlige forbundsfeller som avgjør hvem, hva og hvordan vi er.

Den to timer lange stedsspesifikke workshopen tar utgangspunkt i en modell som ble utviklet av kunstneren Karin Bolender og samarbeidspartnere, i omgivelsene ved Rural Alchemy Workshop (R.A.W.) Farm i Philomath i Oregon (USA). Den opprinnelige workshopen ble avholdt med kunstneren bak Domestic/Wild, Emily Stone, og med assistanse fra mikrobiologisk institutt ved Oregon State University. I Trondheim blir det LABAE som tar føringen og leder deltakerne gjennom utforskningen og det kollektive eksperiment: Sammen og på våre egne unike vis skal vi utforske og kartlegge spor av usynlige levende organismer som finnes i levende kropper (synlige og usynlige), gjørme, gress og jordstengler innen et spesifikt miljø. Hver og en av oss kan søke det vi ønsker og trenger ved å følge et mystisk «skattekart» som er tegnet av mikroskopiske basiller, som er kultiverte fra tungen til Aliass (et prominent og ærverdig medlem av R.A.W.-farmens eselflokk). Etter dette eventyret serveres «Eseltungens gilde»; vi spiser, drikker og har hyggelig samkvem med diverse bakterielle partnere, og åpner med det for å skape historier som inkluderer alle arter, også våre nye gamle venner.

Begrenset deltakerliste. RSVP til contact(at)labae.org