Kunsthall Trondheim
Tidligere arrangement
15:30

Utstillingsåpning: A beast, a god, and a line

Ming Wong: Bloody Marys – Song of the South Seas (2018). Mikset media installasjon, enkanals video. Courtesy kunstneren

VELKOMMEN TIL ÅPNING av gruppeutstillingen A beast, a god, and a line på Kunsthall Trondheim, lørdag, 30. november, kl. 15.30–18.00

Ta med barna og kom på utstillingsåpning!

Program
Juleverksted for barn ved formidler Thea Kiær hele åpningen
Kl. 15.30 /// Dørene åpner, servering av gløgg
Kl. 16.00 /// Velkomst ved Stefanie Hessler, direktør Kunsthall Trondheim
Kl. 16.05 /// Tale ved Cosmin Costinas, utstillingens kurator og leder Para Site, Hong Kong
Kl. 16.20 /// Servering av julegrøt
Kl. 17.00 /// Omvisning i utstillingen for de som vil med Carl Martin Faurby, programkurator Kunsthall Trondheim

Kl. 20.00–23.30 /// Vernissage party på Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK) i samarbeid med Trondheim Kunstmuseum og TSSK. Fest med bar og DJ Kitty Hertling.

Utstillingen vises fra 30. november – 16. februar, 2020

–––

Om utstillingen:
Kunsthall Trondheim er stolte av å presentere den ambisiøse vandreutstillingen A beast, a god, and a line. Utstillingens verk strekker seg over ulike steder og perioder, med området som vanligvis refereres til som den asiatiske stillehavsregionen som sentrum. Gamle og nye reiseruter, personlige biografier, vold mot kulturer og natur og revurderinger av historiske hendelser er kun noen få av de tematiske trådene som løper gjennom utstillingen. Tekstil går igjen, både som tematikk og form, og vever sammen ulike historiske sjikt og kulturelle perspektiver.

Denne utstillingen er tidligere blitt vist ved Dhaka Art Summit i Dhaka, Bangladesh; Para Site i Hong Kong, Kina; TS1 i Yangon, Myanmar; og Museet for samtidskunst i Warszawa (Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie), Polen. Vi gleder oss over at publikum nå får muligheten til å oppleve den på Kunsthall Trondheim.

Takk til kurator Cosmin Costinas og teamet på Para Site, spesielt Fanny Chan. Takk også til Szymon Żydek, kurator ved Museet for samtidskunst i Warszawa, som delte uvurderlig informasjon med oss. Også takk til Helena Holmberg, som startet dialogen om å få utstillingen hit, de alle utstillende kunstnerne og utlånere.